Facebook heeft de plannen gepresenteerd voor een eigen digitale munt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sociaal netwerk Facebook heeft de plannen gepresenteerd voor een eigen digitale munt. Vanaf 2020 kun je betalen met de cryptomunt Libra. Daarnaast komt Facebook met een digitale portemonnee: Calibra.

Dat schrijft het mediabedrijf in een persverklaring. Calibra wordt geen onderdeel van Facebook, maar een op zichzelf staande app in de App Store en op Google Play. Je kunt volgens de ‘digitale portemonnee’ ook gebruiken via berichtenapps zoals Facebook Messenger en WhatsApp.

Het platform is op dit moment nog in aanbouw. Uiteindelijk moet de hele wereld kunnen betalen met de Libra, schrijft Facebook. Welke landen als eerste aan de beurt zijn is nog niet duidelijk.

Libra is in eerste instantie bedoeld voor particulieren. De digitale munt moet sparen, sturen en geld uitgeven toegankelijker maken voor iedereen ter wereld.

Interesse van grote partijen

Dat Facebook met een eigen munt komt is geen verrassing. Geruchten over de cryptomunt doen al zeker een jaar de ronde.

Aan interesse van grote partijen is in ieder geval geen gebrek. Facebook werkt bijvoorbeeld samen met creditcardbedrijven als Mastercard en Visa om de munt te ontwikkelen.

De bitcoin lift alvast mee op alle geruchten: de prijs steeg gisteren tot het hoogste niveau sinds mei vorig jaar.

Koffie, treinkaartjes en rekeningen

Uiteindelijk wil Facebook ook dat bedrijven en instanties de munt gebruiken, zodat je er bijvoorbeeld een kop koffie mee kunt kopen, een rekening mee kunt betalen of een buskaartje kunt kopen.

“De helft van de wereldbevolking heeft geen bankrekening”, benadrukt Facebook in het persbericht. Het gaat dan vooral om mensen in ontwikkelingslanden. De digitale portemonnee Calibra is een oplossing voor deze mensen. De app werkt namelijk als een toegankelijke digitale bankrekening.

Bron: https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4750071/facebook-cryptomunt-libra-digitale-portemonnee-calibra-koers-bitcoin

Meer nieuws

CryptoLocker en andere ransomware

CryptoLocker haalde vijf jaar geleden de kranten, maar er wordt nu nog amper over gesproken. En toch blijft de dreiging actueel. Recent