Het hoe en waarom van een backup

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wat is een back-up?

Een  back-up is een reservekopie van bestanden, instellingen en programma’s op een server of computer. Wanneer er iets mis gaat kan deze reservekopie geraadpleegd worden om bestanden, instellingen en programma’s te herstellen naar de oude, danwel een nieuwe locatie.

Hoe wordt een back-up gemaakt?

Een backup kan gemaakt worden naar een gedeelde (netwerk) map, een externe USB schijf of bijvoorbeeld een cloudlocatie. Bij een gedeelde map draait een stukje software welke de back-up taak uitvoerd. De software zet de back-up bestanden in de gedeelde map neer. Een gedeelde map op het netwerk kan een server zijn, maar ook een Network Attached Storage (NAS) bijvoorbeeld.

Wanneer er voor een back-up naar externe USB schijf gekozen wordt, worden er vaak twee schijven gebruikt, deze worden gerouleerd en wordt er altijd één buiten de bedrijfslocatie bewaard. Bij brand e.d. zijn bestanden dan in ieder geval buiten de deur beschikbaar.

De back-up naar een cloudlocatie is een methode die wij het vaakst gebruiken.
Wij kiezen voor deze oplossing door de eenvoud en betrouwbaarheid. Op de lokale machines wordt een back-up programma geinstalleerd, deze maakt verbinding naar een server die via het internet te benaderen is en verstuurd de bestanden versleuteld naar deze server toe. Bij brand, diefstal en bijvoorbeeld (natuur)rampen is uw data dus altijd veilig ‘in de cloud’.

Hoe is uw backup geregeld?

Heeft u twijfels over uw backup? Of wilt u eens van gedachte wisselen over de mogelijkheden zoals gegarandeerde hersteltijden of uitwijkmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We leggen het graag uit.


Bron: https://www.open-ict.nl/hoe-en-waarom-backup/

Meer nieuws

CryptoLocker en andere ransomware

CryptoLocker haalde vijf jaar geleden de kranten, maar er wordt nu nog amper over gesproken. En toch blijft de dreiging actueel. Recent